Hoge boetes geëist voor handcarwash-eigenaar

Een handcarwash-eigenaar uit de Belgische plaats Rumst moest zich afgelopen week verantwoorden voor de rechtbank. Een van zijn medewerkers rende er op rubberlaarzen vandoor tijdens een inspectie van de wasgelegenheid. Eigenaar Rachid Y. stond terecht voor deze en andere zaken en hoorde als eis een boete van 43.000 euro.

Toen de sociale inspectie Rachid’s handwas, Supreme Energy, kwam controleren vorig jaar, nam één van zijn werknemers de benen. Volgens de eigenaar kwam dit doordat deze specifieke medewerker uit een oorlogsgebied afkomstig is en om die reden bang is voor de politie. Wanneer het personeelslid met succes op de vlucht slaat, ruiken de inspecteurs onraad volgens de Belgische krant De Standaard. Een tweede werknemer, geïdentificeerd door de werkkleding die hij draagt, blijkt ook niet op het werkrooster van het bedrijf te staan.

Meerdere keren

Deze tweede werknemer die wordt aangetroffen, is een uit Afghanistan afkomstige student zonder geldige verblijfspapieren. Het is niet de eerste keer dat de eigenaar de fout in is gegaan. Rachid Y. heeft al twee keer een GAS-boete* gekregen voor gelijkaardige overtredingen. De opgelegde straf is uiteindelijk een geldboete van 7.200 euro voor Rachid Y. en 36.000 euro voor de vennootschap.

De advocate van Y. probeerde meerdere aantijgingen tegen te spreken. De gevluchte werknemer zou dit gedaan hebben uit angst voor de politie vanwege zijn afkomst. De illegale student was er enkel die dag op proef en de uitbater zou niet hebben geweten dat hij juist die dag zou komen. De uitbater weet niet hoe hij de som moet betalen geeft hij aan. Volgens hem moet hij heel wat auto’s wassen á 7 euro voordat hij dat kan betalen.

*Een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) is in België een straf, meestal een boete, die een gemeente kan opleggen voor inbreuken op zijn gemeentereglement. Het is op die manier een instrument om op lokaal niveau een antwoord te bieden aan de problematiek van openbare overlast.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Hoge boetes geëist voor handcarwash-eigenaar | CarwashPro

Hoge boetes geëist voor handcarwash-eigenaar

Een handcarwash-eigenaar uit de Belgische plaats Rumst moest zich afgelopen week verantwoorden voor de rechtbank. Een van zijn medewerkers rende er op rubberlaarzen vandoor tijdens een inspectie van de wasgelegenheid. Eigenaar Rachid Y. stond terecht voor deze en andere zaken en hoorde als eis een boete van 43.000 euro.

Toen de sociale inspectie Rachid’s handwas, Supreme Energy, kwam controleren vorig jaar, nam één van zijn werknemers de benen. Volgens de eigenaar kwam dit doordat deze specifieke medewerker uit een oorlogsgebied afkomstig is en om die reden bang is voor de politie. Wanneer het personeelslid met succes op de vlucht slaat, ruiken de inspecteurs onraad volgens de Belgische krant De Standaard. Een tweede werknemer, geïdentificeerd door de werkkleding die hij draagt, blijkt ook niet op het werkrooster van het bedrijf te staan.

Meerdere keren

Deze tweede werknemer die wordt aangetroffen, is een uit Afghanistan afkomstige student zonder geldige verblijfspapieren. Het is niet de eerste keer dat de eigenaar de fout in is gegaan. Rachid Y. heeft al twee keer een GAS-boete* gekregen voor gelijkaardige overtredingen. De opgelegde straf is uiteindelijk een geldboete van 7.200 euro voor Rachid Y. en 36.000 euro voor de vennootschap.

De advocate van Y. probeerde meerdere aantijgingen tegen te spreken. De gevluchte werknemer zou dit gedaan hebben uit angst voor de politie vanwege zijn afkomst. De illegale student was er enkel die dag op proef en de uitbater zou niet hebben geweten dat hij juist die dag zou komen. De uitbater weet niet hoe hij de som moet betalen geeft hij aan. Volgens hem moet hij heel wat auto’s wassen á 7 euro voordat hij dat kan betalen.

*Een gemeentelijke administratieve sanctie (GAS) is in België een straf, meestal een boete, die een gemeente kan opleggen voor inbreuken op zijn gemeentereglement. Het is op die manier een instrument om op lokaal niveau een antwoord te bieden aan de problematiek van openbare overlast.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.