carwash, Buc-ee, wasstraat, Guinness book, Texas

Guinness Book of World Records: Langste wasstraat staat in Texas

Buc-ee’s, de onlangs geopende wasstraat in de stad Katy in de Amerikaanse staat Texas, is door het Guinness Book of World Records benoemd tot langste wasstraat van de wereld. De carwash is bijna 78 meter lang en heeft capaciteit voor 1500 auto’s per dag. Afgelopen maand mocht eigenaar Arch Aplin het  officiële certificaat voor opname in het recordboek in ontvangst nemen. 

De wasstraat zou eerst haar deuren openen op 28 augustus dit jaar, maar moest vanwege orkaan Harvey, de opening uitstellen. Een ritje door de wasstraat van Buc-ee’s duurt ongeveer vijf minuten van het begin tot het einde. Tijdens de wassing passeert de auto 25 verschillende borstels. Doordat er zoveel borstels gebruikt worden, kan het gebruik van water beperkt worden. Naast de enorm lange wasstraat, is er ook plaats voor meer dan honderd auto’s om tegelijk benzine te tanken.

Buc-ee’s

Het bedrijf werd in 1984 opgericht in Texas. Het bedrijf werkt voornamelijk met een ‘Travelcenter’-concept. Enorme tankstations op grote percelen met grote shops langs belangrijke en drukke wegen. En nu dus de langste carwash van de wereld. Enkele overige locaties hebben ook een carwash. Inmiddels zijn er zo’n veertig verschillende Buc-ee’s voornamelijk in Texas. Het bedrijf won een tijd geleden ook de prijs voor beste toilet van Amerika.

Foto: Beeld uit de lange wasstraat 

Bucee, carwash, texas, record

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.