Nissan test lak van auto’s in kleinste wasstraat ter wereld

Autofabrikant Nissan maakt in het Technical Center in Detroit gebruik van een miniatuurcarwash om verschillende soorten lak te testen. Door de carwash, die niet groter is dan een popcornmachine, te gebruiken, spaart het Japanse merk naar eigen zeggen heel wat water en lak uit.

Wat is de invloed van een grondige wasbeurt op de lak van een auto? En wat gebeurt er als je de auto honderden, of zelfs duizenden keren, door de wasstraat haalt? Nissan test verschillende lakken en samples en onderzoekt vervolgens wat het keer op keer wassen doet. De resultaten worden meegenomen bij het ontwikkelen van de autolak van de toekomst, laat de fabrikant weten.

Bekijk hieronder de video: 

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.