‘Grootste carwash van België krijgt Amerikaanse uitstraling’

Het wordt de grootste carwashlocatie van België volgens de initiatiefnemers. De nieuwe wasstraat met de naam Bling King krijgt een wastunnel van 62 meter en een Amerikaanse uitstraling. De carwash die gerealiseerd wordt aan de Bruggestraat in Torhout is een initiatief van bouwondernemer Joost Vanhaerents.

In een interview op de website van het Belgische actualiteitenmagazine Knack vertelt de 48-jarige ondernemer dat de nieuwe carwash in juni 2018 geopend gaat worden. De carwash wordt geleverd door de Amerikaanse leverancier Sonny’s. Vanhaerents vertelt verder dat elke wasbeurt echt een beleving moet worden, compleet met een kleurrijk lichtspektakel.

Aan het milieu wordt ook volop gedacht, laat hij weten. Er moet zoveel mogelijk regenwater gebruikt worden. Het water wordt opgevangen in een ondergrondse tank van 300.000 liter. Zo’n tachtig procent van het water moet na gebruik in de eigen zuiveringsinstallatie van Bling King hergebruikt worden. Ook krijgt de nieuwe carwash zonnepanelen.

Auteur: Remco Nieuwenbroek

Remco Nieuwenbroek is de vaste journalist voor vakblad TankPro en hoofdredacteur van het TankPro Magazine.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.