Wasstraat de Walvis in Papendrecht blijft vernieuwen

Sinds een kleine twee jaar hoort de wasstraat aan de Kattestaart in Papendrecht bij de groeiende familie van De Walvis. Sindsdien is er flink geïnvesteerd in meer wassingen met betere resultaten. 

Ondernemer Marcel van Veen heeft sinds de overname van de vestiging in Papendrecht de uitdaging op zich genomen om deze wasstraat naar een hoger niveau te tillen. “Van Goes tot Papendrecht, de kwaliteit van een wasbeurt en de klantervaring moeten bij alle vestigingen van de Walvis gelijk zijn,” zegt hij.

De feiten liegen er niet om. De machine is flink onder handen genomen. In de afgelopen twee jaar zijn de inweekboog, schuimpistool, borstels en droogmitter allemaal vervangen. “Bij de vestiging wordt nu ook gebruik gemaakt van nieuwe chemie waardoor we een beter wasresultaat kunnen garanderen. Deze wordt geleverd door QCP,” aldus van Veen.

Faciliteiten uitgebreid

Aan voorzieningen is geen gebrek. Bij de Walvis in Papendrecht is een centraal stofzuigersysteem geplaatst. Deze is gratis te gebruiken na een wasbeurt. Voor alle klanten is op de vestiging gratis papier, te gebruiken voor schoonmaak of voor het wegvegen van de laatste druppels. Daarnaast kunnen bezoekers ook gebruik maken van de mattenwasser en bandenspanningsmeter. Tevens staat er een wisselautomaat op de vestiging.

De doe-het-zelver leeft zich nu uit bij de wasstraat. De wasboxen hebben een upgrade gehad. Onder andere hebben de schuimpistolen meer druk dan voorheen en wordt gebruik gemaakt van een betere wax.

Tekst gaat verder onder de foto

Op avontuur

Sinds de overname van de wasstraat is niet alleen geïnvesteerd in techniek maar ook in de beleving. Bij de Walvis in Papendrecht zijn de entreeboog en de vloer van de wasstraat ingericht met een jungle thema. Marcel van Veen: “Een bezoek aan de wasstraat is meer dan een wasbeurt. Vanaf het moment dat onze klanten aan komen rijden, moeten zij het gevoel hebben dat ze iets bijzonders gaan meemaken.”

Grote verbouwing

In oktober is de wastunnel tijdelijk dicht in verband met een grote verbouwing. Van Veen is nog lang niet klaar met de geplande verbeteringen. De oude tunnel wordt vervangen door een Duitse Schleicher machine, met vier zijborstels, twee dakborstels, velgenborstels en velgen hogedruk.

“Vorige maand hebben we een nieuwe kettingbaan geplaatst. Op dit moment wordt deze verlengd, voor een langere wasstraat. Dit betekent dat we straks meer auto’s beter en sneller te kunnen wassen met minder voorwas. We gaan uit van een aanzienlijke stijging van het aantal wassingen.” Volgens van Veen is de renovatie van de locatie hiermee voorlopig compleet.

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wasstraat de Walvis in Papendrecht blijft vernieuwen | CarwashPro

Wasstraat de Walvis in Papendrecht blijft vernieuwen

Sinds een kleine twee jaar hoort de wasstraat aan de Kattestaart in Papendrecht bij de groeiende familie van De Walvis. Sindsdien is er flink geïnvesteerd in meer wassingen met betere resultaten. 

Ondernemer Marcel van Veen heeft sinds de overname van de vestiging in Papendrecht de uitdaging op zich genomen om deze wasstraat naar een hoger niveau te tillen. “Van Goes tot Papendrecht, de kwaliteit van een wasbeurt en de klantervaring moeten bij alle vestigingen van de Walvis gelijk zijn,” zegt hij.

De feiten liegen er niet om. De machine is flink onder handen genomen. In de afgelopen twee jaar zijn de inweekboog, schuimpistool, borstels en droogmitter allemaal vervangen. “Bij de vestiging wordt nu ook gebruik gemaakt van nieuwe chemie waardoor we een beter wasresultaat kunnen garanderen. Deze wordt geleverd door QCP,” aldus van Veen.

Faciliteiten uitgebreid

Aan voorzieningen is geen gebrek. Bij de Walvis in Papendrecht is een centraal stofzuigersysteem geplaatst. Deze is gratis te gebruiken na een wasbeurt. Voor alle klanten is op de vestiging gratis papier, te gebruiken voor schoonmaak of voor het wegvegen van de laatste druppels. Daarnaast kunnen bezoekers ook gebruik maken van de mattenwasser en bandenspanningsmeter. Tevens staat er een wisselautomaat op de vestiging.

De doe-het-zelver leeft zich nu uit bij de wasstraat. De wasboxen hebben een upgrade gehad. Onder andere hebben de schuimpistolen meer druk dan voorheen en wordt gebruik gemaakt van een betere wax.

Tekst gaat verder onder de foto

Op avontuur

Sinds de overname van de wasstraat is niet alleen geïnvesteerd in techniek maar ook in de beleving. Bij de Walvis in Papendrecht zijn de entreeboog en de vloer van de wasstraat ingericht met een jungle thema. Marcel van Veen: “Een bezoek aan de wasstraat is meer dan een wasbeurt. Vanaf het moment dat onze klanten aan komen rijden, moeten zij het gevoel hebben dat ze iets bijzonders gaan meemaken.”

Grote verbouwing

In oktober is de wastunnel tijdelijk dicht in verband met een grote verbouwing. Van Veen is nog lang niet klaar met de geplande verbeteringen. De oude tunnel wordt vervangen door een Duitse Schleicher machine, met vier zijborstels, twee dakborstels, velgenborstels en velgen hogedruk.

“Vorige maand hebben we een nieuwe kettingbaan geplaatst. Op dit moment wordt deze verlengd, voor een langere wasstraat. Dit betekent dat we straks meer auto’s beter en sneller te kunnen wassen met minder voorwas. We gaan uit van een aanzienlijke stijging van het aantal wassingen.” Volgens van Veen is de renovatie van de locatie hiermee voorlopig compleet.

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.