Istobal

Omzet carwashproducent Istobal gestegen met vijf procent

Leverancier van wasinstallaties Istobal behaalde vorig jaar wereldwijd een recordomzet, met een stijging van zo’n vijf procent ten opzichte van het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat (Ebitda) steeg met zestien procent. Het van oorsprong Spaanse bedrijf is in 1950 opgericht en is in veel landen actief, waaronder Nederland. Het aantal markten moet de komende tijd nog verder groeien.

Istobal behaalde vooral goede resultaten in de landen Frankrijk, Italië, Verenigde Staten, Verenigd Koninkrijk en ook Nederland. Dit jaar wil de carwash-producent zich voornamelijk op Duitsland, de VS en het Midden-Oosten richten. Het bedrijf verwacht hierdoor nog verder te groeien.

Uitbreiden

In 2017 wil Istobal vooral inzetten op innovatie van de producten. Het is de bedoeling dat nog betere resultaten met het wassen worden bereikt. Tevens wil het bedrijf een plezierige carwash-ervaring doorontwikkelen, zodat het wassen van een auto een prettige ervaring gaat worden en niet meer alleen een ‘must’ is. Het Spaanse bedrijf wil tevens inzetten op de ontwikkelingen in technologie, digitalisering, betaalsystemen en communicatie met de eindgebruiker.

Istobal exporteert haar producten naar meer dan 75 verschillende landen wereldwijd. Tachtig procent van de omzet wordt gegenereerd door internationale verkopen. Dit wordt bereikt met behulp van verschillende dochterondernemingen en distributeurs.

Istobal in Nederland

Istobal wordt in Nederland door EenzetCarwash sterk vertegenwoordigd. Sinds de samenwerking is gestart in 2002, is het marktaandeel fors gestegen en is de distributeur naar eigen zeggen marktleider in de verkoop van nieuwe wasinstallaties in de vrije markt.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.