Snelweg

Toename autoregistraties; leasen wordt steeds populairder

De autoverkoop in Nederland zit weer in de lift. Afgelopen februari werden 35.410 nieuwe personenauto’s geregistreerd, 10,7 procent meer dan in februari vorig jaar. Uit de officiële verkoopstatistieken van BOVAG, RAI Vereniging en RDC blijkt dat de toename in de eerste twee maanden van 2018 met 94.220 nieuwe auto’s 13,4 procent bedraagt in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Het grootste deel van deze auto’s wordt zakelijk gereden. 

Opvallend is dat de populariteit van leasen toeneemt. Het aantal particulieren dat een auto kocht in januari en februari, nam met 3,4 procent af ten opzichte van het jaar 2017. De brancheorganisatie van autoleasemaatschappijen VNA meldt dat er in Nederland momenteel ongeveer 860.000 leaseauto’s rijden. Dat aantal is in één jaar gestegen met 9 procent.

Private lease

De groei in privélease is in de eerste maanden van 2018 aanzienlijk groter dan de afname van het aantal particuliere kopers. Daarbij zijn voornamelijk de meest compacte modellen populair, aangezien de topdrie van auto’s in deze categorie tot en met februari bestaat uit de Kia Picanto, Toyota Aygo en Skoda Citigo. Goed voor de carwashbranche gezien ook steeds vaker tank- en carwashpassen worden genomen waarbij de auto dus ook frequenter wordt gewassen.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.