Betalen met CargoCard voortaan mogelijk bij HB Truckwash

HB Truckwash in Rotterdam-Maasvlakte is naar eigen zeggen de grootste truckwash van Europa en biedt een totaaloplossing op het gebied van truckreinigingservices. Chauffeurs met een CargoCard kunnen sinds deze week met hun CargoCard betalen bij deze locatie.

De CargoCard is een strikt persoonlijke multisitecard met daarop gecontroleerde gegevens over identiteit en kwalificaties van de houder. Deze pas maakt deel uit van het XS-Key platform met de CargoCard, Digital Safety Passport en PortKey. Op het platform zijn  meerdere communities actief welke bestaan uit zo’n 6.500 bedrijven, 43.000 XS-Keygebruikers uit 33 landen en circa 80 acceptatielocaties. Secure Logistics – 100 procent dochteronderneming van belangenorganisatie Deltalinqs – beheert, onderhoudt en beschermt het XS-Key platform zonder winstoogmerk.

Directeur-eigenaar Lars Heyndijk: “Op steeds meer plaatsen in Nederland kunnen chauffeurs en bedrijven met de CargoCard betalen. Het is voor ons een logische keuze om hierin mee te gaan. Het is voor chauffeurs erg eenvoudig om met één pas meerdere toepassingen te kunnen uitvoeren, zoals toegang verschaffen, parkeren en betalen. Voor ons betekent het dat we geen facturen hoeven uit te sturen en te innen.”

Frank Hozeman, Country Productmanager CargoCard, vult aan: “Circa 30.000 chauffeurs uit heel Europa maken inmiddels gebruik van de CargoCard. In Nederland, België en Duitsland kunnen zij hier veilig, snel en privacy-proof toegang krijgen tot bedrijfsterreinen voor het laden en lossen. De laatste jaren zien we steeds vaker dat ook Truckparkings toegang via de CargoCard willen regelen. Wij hebben hier een betaalfaciliteit aan gekoppeld en het is nu mogelijk om financiële transacties met deze pas af te handelen. Deelnemers die bij ons CargoCards afnemen, kunnen kosteloos kiezen om parkeer- en truckwashtransacties via de CargoCard te laten lopen. Een win-win situatie; de chauffeur heeft maar één pas nodig en het transportbedrijf ontvangt een overzichtelijke verzamelfactuur in plaats van onduidelijke declaraties.”

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.