Ondernemersvraag: hoe verwijder je nare geurtjes uit de auto?

Hein Hendriks is eigenaar van Car Cleaning Eindhoven en al ruim dertig jaar actief in de carwashbranche. Als specialist op het gebied van detailing en de schoonmaak van auto’s heeft hij veel ervaring opgedaan. In deze editie van de rubriek Ondernemersvraag legt hij uit hoe je nare geurtjes uit voertuigen verwijdert.

“Mensen die huisdieren vervoeren of roken in de auto kunnen dat niet verborgen houden. De lucht hangt namelijk in de auto en trekt in de bekleding. Een luchtverfrisser of een in de carwash ingespoten parfum moet die nare luchtjes verdoezelen. Het punt is dat deze producten de geur enkel maskeren en niet verwijderen. Er is echter een manier om van ongewenste luchtjes af te komen. Ik gebruik daarvoor een ozongenerator.

De ozongenerator is voor verschillende branches inzetbaar. Als er bijvoorbeeld brand in een flatgebouw is geweest, worden ozongeneratoren gebruikt om de brandlucht weg te werken. Voor de carwashsector is het apparaat ook erg geschikt. Ik heb een compacte installatie die ik gebruik om auto’s weer schoon te krijgen.

De kreeftensoep was in de bekleding getrokken en die auto stonk een uur in de wind.

Zo kwam er een keer een klant binnen die een pan kreeftensoep had laten omvallen. Het spul was in de bekleding getrokken en de auto stonk een uur in de wind. Door de ozongenerator in de wagen te plaatsen en de airconditioning op binnencirculatie te zetten, kon de penetrante lucht in combinatie met een complete interieurreiniging uiteindelijk verwijderd worden.

Het beste voorbeeld van de werking van de ozongenerator die ik kan geven, komt van een andere klant. Hij had een gloednieuwe BMW waarin hij per ongeluk een Chinese maaltijd had achtergelaten. Toen hij dat uren later ontdekte, was het eigenlijk al te laat. Het voertuig had in de brandende zon gestaan wat uiteraard funest was. De stank was onbeschrijflijk en de auto werd door de BMW-dealer zelfs total loss verklaard. Ten einde raad klopte deze man bij mij aan, waarna ik de ozongenerator geprobeerd heb. Uiteindelijk is de geur weggefilterd en kreeg de auto een tweede leven in combinatie met een complete interieurreiniging.”

‘Ondernemersvraag’ is een nieuwe rubriek op CarwashPro.nl waarin vragen van ondernemers worden beantwoord door uiteenlopende professionals. Heeft u een vraag over detailing, poetswerk of andere carwashgerelateerde onderwerpen? Stuur uw inzending naar frank.van.de.ven@promedia.nl onder vermelding van ‘Ondernemersvraag’. Hij stuurt deze vraag naar de juiste professional.

Lees ook:


Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.