Clean Shopping

Wasser van winkelwagentjes Cleanshopping breidt uit naar België

Het Nederlandse CleanShopping opent locaties voor het mobiel wassen van winkelwagentjes in België. De mobiele wasstraten voor de wagentjes zullen te zien zijn bij bedrijven als Ikea en supermarktketens Spar en Carrefour. Momenteel blijft het bedrijf nog actief vanuit Nederland, de Belgische vestigingen moeten er spoedig komen.

De locaties moeten volgens de zuiderburen volgens het Belgische vakblad Retail Detail in de buurt van Antwerpen komen. De eerste locatie zou op 1 september moeten openen in Beveren. Daarna zou er nog één aan de oostelijke kant van Antwerpen moeten komen.

CleanShopping wil via de groep Intro, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. Het is één van de maatschappelijk verantwoordelijke maatregelen die het bedrijf heeft genomen om zo duurzaam mogelijk te zijn. Daarnaast wordt het spoelwater opgevangen en worden de wagentjes gelijk gedroogd, zodat ze ook snel weer gebruikt kunnen worden,

Cleanshopping

In 2013 is Ontwikkelingsmaatschappij CleanForte BV begonnen met de ontwikkeling van een mobiele wasstraat voor winkelwagens en mandjes. Vanaf de start stond een aantal uitgangspunten centraal. Om de klant te ontzorgen moest de machine ‘self supporting’ zijn en dus niet afhankelijk van externe water- en energievoorzieningen.

Tevens moest hij dusdanig stil worden dat de omgeving er niet door wordt verstoord en moet de machine opvallend genoeg zijn, zodat winkelend publiek wordt gewezen op de aandacht die de retailer besteed aan hygiëne. Ook moest hij zo duurzaam mogelijk worden. Dit is één van de redenen dat bij de constructie van de machine gebruik wordt gemaakt van composiet. Dat is een uitermate licht en glad materiaal dat ervoor zorgt dat het transport zo weinig mogelijk energie kost.

Met hulp en advies van de Gemeente Noordoostpolder, Compoworld, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en diverse andere instanties werd het eerste prototype ontwikkeld en inmiddels is de mobiele wasstraat van CleanShopping beschikbaar voor retailbedrijven. Daarbij wordt gedacht aan supermarkten, maar ook aan tuincentra en andere non-food detailhandel.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wasser van winkelwagentjes Cleanshopping breidt uit naar België | CarwashPro
Clean Shopping

Wasser van winkelwagentjes Cleanshopping breidt uit naar België

Het Nederlandse CleanShopping opent locaties voor het mobiel wassen van winkelwagentjes in België. De mobiele wasstraten voor de wagentjes zullen te zien zijn bij bedrijven als Ikea en supermarktketens Spar en Carrefour. Momenteel blijft het bedrijf nog actief vanuit Nederland, de Belgische vestigingen moeten er spoedig komen.

De locaties moeten volgens de zuiderburen volgens het Belgische vakblad Retail Detail in de buurt van Antwerpen komen. De eerste locatie zou op 1 september moeten openen in Beveren. Daarna zou er nog één aan de oostelijke kant van Antwerpen moeten komen.

CleanShopping wil via de groep Intro, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk helpen. Het is één van de maatschappelijk verantwoordelijke maatregelen die het bedrijf heeft genomen om zo duurzaam mogelijk te zijn. Daarnaast wordt het spoelwater opgevangen en worden de wagentjes gelijk gedroogd, zodat ze ook snel weer gebruikt kunnen worden,

Cleanshopping

In 2013 is Ontwikkelingsmaatschappij CleanForte BV begonnen met de ontwikkeling van een mobiele wasstraat voor winkelwagens en mandjes. Vanaf de start stond een aantal uitgangspunten centraal. Om de klant te ontzorgen moest de machine ‘self supporting’ zijn en dus niet afhankelijk van externe water- en energievoorzieningen.

Tevens moest hij dusdanig stil worden dat de omgeving er niet door wordt verstoord en moet de machine opvallend genoeg zijn, zodat winkelend publiek wordt gewezen op de aandacht die de retailer besteed aan hygiëne. Ook moest hij zo duurzaam mogelijk worden. Dit is één van de redenen dat bij de constructie van de machine gebruik wordt gemaakt van composiet. Dat is een uitermate licht en glad materiaal dat ervoor zorgt dat het transport zo weinig mogelijk energie kost.

Met hulp en advies van de Gemeente Noordoostpolder, Compoworld, het Nationaal Lucht- en Ruimtevaartlaboratorium en diverse andere instanties werd het eerste prototype ontwikkeld en inmiddels is de mobiele wasstraat van CleanShopping beschikbaar voor retailbedrijven. Daarbij wordt gedacht aan supermarkten, maar ook aan tuincentra en andere non-food detailhandel.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.