wash me

EcoWash maakt auto’s schoon met stoom bij Avans in Breda

gebruikt

Bredase Syriërs Wasim Chalhawi en Amer Aboallaban zijn gestart met eco carwash, een bedrijf dat auto’s reinigt door middel van stoom. De mannen doen dit momenteel op de parkeerplaatsen van Avans Hogeschool in Breda. Gewapend met een speciaal stoomapparaat zorgen ze voor blinkende auto’s. Afgelopen week werd door de ondernemers gestart met het bedrijf onder de naar eco-carwash Elite Automotive Services.

Chalhawi komt uit Aleppo en Aboallaban uit Damascus volgens BN DeStem. Beiden willen niet thuiszitten en teren op een uitkering, het zijn ondernemers die iets willen aanpakken. In eerste instantie wilde Chalhawi aan de slag bij Mols Parking in het centrum van Breda. Hij kreeg echter geen vergunning voor het plaatsen van een partytent als overkapping. Vanwege de winter en het slechte weer wilde hij echter toch auto’s kunnen blijven wassen.

Avans

Uiteindelijk belandde beide heren op de parking van Avans. Hier kwamen ze terecht na een verwijzing van een kennis. Ze zijn zeker blij met de plaats om hun bedrijfsactiviteiten te ontplooien, maar betreuren het dat ze nu vooral medewerkers van Avans als klant hebben. Daarom hoopt het tweetal ook snel een geschikte overdekte ruimte elders te vinden.

Chalhawi is in Syrië geboren, maar is dat land ontvlucht omdat hij daar in militaire dienst moest. Hij vertrok naar Saoedi-Arabië om een eigen parfumerie te starten. Dit hield echter op toen de Saudische Staat verbood om als buitenlander een eigen zaak te hebben. Alleen inwoners van het eigen land mochten dit.

Kansen

Hij is blij dat hij in Nederland wel de kansen krijgt om een eigen bedrijf op te zetten. Per gewassen auto wordt slecht vijf liter water gebruikt, dit komt door het reinigen met een steamjet. Voor een wasbeurt rekent het duo twintig euro, de binnen- en buitenkant wordt hiervoor gewassen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

EcoWash maakt auto’s schoon met stoom bij Avans in Breda | CarwashPro
wash me

EcoWash maakt auto’s schoon met stoom bij Avans in Breda

gebruikt

Bredase Syriërs Wasim Chalhawi en Amer Aboallaban zijn gestart met eco carwash, een bedrijf dat auto’s reinigt door middel van stoom. De mannen doen dit momenteel op de parkeerplaatsen van Avans Hogeschool in Breda. Gewapend met een speciaal stoomapparaat zorgen ze voor blinkende auto’s. Afgelopen week werd door de ondernemers gestart met het bedrijf onder de naar eco-carwash Elite Automotive Services.

Chalhawi komt uit Aleppo en Aboallaban uit Damascus volgens BN DeStem. Beiden willen niet thuiszitten en teren op een uitkering, het zijn ondernemers die iets willen aanpakken. In eerste instantie wilde Chalhawi aan de slag bij Mols Parking in het centrum van Breda. Hij kreeg echter geen vergunning voor het plaatsen van een partytent als overkapping. Vanwege de winter en het slechte weer wilde hij echter toch auto’s kunnen blijven wassen.

Avans

Uiteindelijk belandde beide heren op de parking van Avans. Hier kwamen ze terecht na een verwijzing van een kennis. Ze zijn zeker blij met de plaats om hun bedrijfsactiviteiten te ontplooien, maar betreuren het dat ze nu vooral medewerkers van Avans als klant hebben. Daarom hoopt het tweetal ook snel een geschikte overdekte ruimte elders te vinden.

Chalhawi is in Syrië geboren, maar is dat land ontvlucht omdat hij daar in militaire dienst moest. Hij vertrok naar Saoedi-Arabië om een eigen parfumerie te starten. Dit hield echter op toen de Saudische Staat verbood om als buitenlander een eigen zaak te hebben. Alleen inwoners van het eigen land mochten dit.

Kansen

Hij is blij dat hij in Nederland wel de kansen krijgt om een eigen bedrijf op te zetten. Per gewassen auto wordt slecht vijf liter water gebruikt, dit komt door het reinigen met een steamjet. Voor een wasbeurt rekent het duo twintig euro, de binnen- en buitenkant wordt hiervoor gewassen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.