Aanvulling

Na tien jaar eindelijk wasboxen bij autobedrijf Joh. Schaap en Zonen

Na Medemblik en Andijk is Callantsoog de derde vestiging van WashKing Foto: WashKing

Na bijna tien jaar juridisch gesteggel heeft autobedrijf Joh. Schaap en Zonen in Callantsoog dan eindelijk een eigen carwash. Vijf moderne wasboxen van het carwashconcept WashKing zijn naast het AVIA XPress tankstation en het eigen autobedrijf geplaatst.

Marco en Johan Schaap zijn de eigenaren van Autobedrijf Joh. Schaap en Zonen. Samen met hun broer Dennis en zus Daniëlle runnen ze het familiebedrijf, inclusief het AVIA XPress tankstation dat voor hun garage staat. In 2011 heeft de familie het terrein naast de garage aangekocht om een carwash te beginnen en nu – ruim tien jaar later – staan de wasboxen er dan eindelijk.

Dat het zolang heeft moeten duren kwam met name door bezorgde omwonenden, meldt het Noordhollands Dagblad. Er werd ‘gevreesd voor overlast van licht en geluid door aan- en afrijdend verkeer’. Uiteindelijk is in een heg van zestien meter lang en twee meter hoog de oplossing gevonden.

Eigenaar Marco Schaap verwacht dat de wasboxen meer mensen naar de locatie zullen trekken. “En dat is weer goed voor het autobedrijf en het tankstation”, zegt hij in een interview met het dagblad. “Je wordt er echt niet slapend rijk van, maar ik denk wel dat mensen er goed gebruik van gaan maken.”

Jarenlange samenwerking

Schaap vindt de veiligheid en een lange levensduur van auto’s ‘zeer belangrijk’. “Het regelmatig wassen van de auto draagt bij aan zowel de veiligheid als een langere levensduur en daarom zien wij een carwash dan ook als logische uitbreiding van ons autobedrijf. Dankzij de jarenlange samenwerking met AVIA Marees was de keuze voor hun nieuwe carwashformule WashKing dan ook snel gemaakt.”

WashKing

WashKing is in 2023 gelanceerd door de familie Marees, een bekende naam binnen de petrolbranche. Na Medemblik en Andijk is Callantsoog de derde vestiging van WashKing.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Na tien jaar eindelijk wasboxen bij autobedrijf Joh. Schaap en Zonen | CarwashPro
Aanvulling

Na tien jaar eindelijk wasboxen bij autobedrijf Joh. Schaap en Zonen

Na Medemblik en Andijk is Callantsoog de derde vestiging van WashKing Foto: WashKing

Na bijna tien jaar juridisch gesteggel heeft autobedrijf Joh. Schaap en Zonen in Callantsoog dan eindelijk een eigen carwash. Vijf moderne wasboxen van het carwashconcept WashKing zijn naast het AVIA XPress tankstation en het eigen autobedrijf geplaatst.

Marco en Johan Schaap zijn de eigenaren van Autobedrijf Joh. Schaap en Zonen. Samen met hun broer Dennis en zus Daniëlle runnen ze het familiebedrijf, inclusief het AVIA XPress tankstation dat voor hun garage staat. In 2011 heeft de familie het terrein naast de garage aangekocht om een carwash te beginnen en nu – ruim tien jaar later – staan de wasboxen er dan eindelijk.

Dat het zolang heeft moeten duren kwam met name door bezorgde omwonenden, meldt het Noordhollands Dagblad. Er werd ‘gevreesd voor overlast van licht en geluid door aan- en afrijdend verkeer’. Uiteindelijk is in een heg van zestien meter lang en twee meter hoog de oplossing gevonden.

Eigenaar Marco Schaap verwacht dat de wasboxen meer mensen naar de locatie zullen trekken. “En dat is weer goed voor het autobedrijf en het tankstation”, zegt hij in een interview met het dagblad. “Je wordt er echt niet slapend rijk van, maar ik denk wel dat mensen er goed gebruik van gaan maken.”

Jarenlange samenwerking

Schaap vindt de veiligheid en een lange levensduur van auto’s ‘zeer belangrijk’. “Het regelmatig wassen van de auto draagt bij aan zowel de veiligheid als een langere levensduur en daarom zien wij een carwash dan ook als logische uitbreiding van ons autobedrijf. Dankzij de jarenlange samenwerking met AVIA Marees was de keuze voor hun nieuwe carwashformule WashKing dan ook snel gemaakt.”

WashKing

WashKing is in 2023 gelanceerd door de familie Marees, een bekende naam binnen de petrolbranche. Na Medemblik en Andijk is Callantsoog de derde vestiging van WashKing.

Lees ook:

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.