Esso,

EG Group neemt alle 97 Esso’s van NRGValue over

Esso,

EG Group heeft overeenstemming bereikt met NRGValue voor de overname van 97 Esso-tankstations in Nederland. Het totaal aantal eigen tankstations van de Britse exploitatiemaatschappij in Nederland komt daarmee uit op 595. NRGValue nam de Esso-locaties eind 2015 over van ExxonMobil. Bij de deal zijn uiteraard ook de wasgelegenheden bij de desbetreffende locaties inbegrepen. 

Het is een geweldige kans voor EG Group, laat oprichter en mede-ceo Mohsin Issa weten. Volgens hem kan EG Group hiermee de al bestaande sterke positie op het voorterrein verder versterken. “We willen de beste brandstof leveren en een uitstekend shopaanbod met volop keuze op gebied van food-to-go aanbieden aan de consument.”

“De afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn team van NRGValue een succesvolle onafhankelijke aanbieder van brandstof in Nederland gemaakt. Gezien mijn ervaringen afgelopen maanden met EG Group, geloof ik erin dat ze de perfecte partner zijn om dit in de toekomst verder uit te breiden”, aldus Ramon Mendes de Leon, oprichter en ceo van NRGValue. De overname moet nog wel goedgekeurd worden door de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

Omkleuring Texaco en Firezone

EG Group maakte vorige maand bekend dat het een groot deel van de 650 Texaco- en Firezone-locaties in de Benelux gaat omkleuren naar Esso. De overname van nog eens 97 stations van NRGValue betekent dat Esso een zeer grote speler wordt in Nederland. Alle eigen tankstations die EG Group onder de kleuren van Texaco en Firezone exploiteert, worden dit jaar omgebouwd naar Esso. Met dealers gaan de Britten komende tijd in gesprek.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.