truckwash

Bouw HB Truckwash op Maasvlakte gestart

De eerste heipaal van HB Truckwash Maasvlakte zit in de grond. Daarmee is het startschot gegeven voor de rest van de werkzaamheden. In september moet de grootste truckwash-gelegenheid van Nederland geopend worden. Deze verrijst op Maasvlakte 2 in Rotterdam naast Maasvlakte Plaza, de vorig jaar geopende parkeerplaats met capaciteit voor 357 vrachtwagens. 

De truckwash krijgt de capaciteit om zes vrachtwagens tegelijk te wassen en zal 24/7 geopend zijn. Een van de ondernemers achter het project, Jeffrey Broere, zag in de openingstijden een gat in de markt. Volgens hem was er vanuit chauffeurs de vraag naar een wasgelegenheid met dergelijke ruime openingstijden. Dit omdat de vrachtwagens vaak al onderweg zijn als de meeste truckwashes in Nederland nog niet eens geopend zijn.

Nauwkeurig plannen

Volgens vakblad Cobouw wordt de wasstraat ook uniek door de innovatieve software die gebruikt gaat worden. Het wordt mogelijk voor bedrijven om via een speciale online app tot op de minuut nauwkeurig te plannen wanneer ze hun voertuig willen wassen. De huidige manier zorgt volgens dezelfde initiatiefnemer voor veel tijdsverlies doordat soms lange rijen voor de wasgelegenheden ontstaan.

Hercuton is onlangs begonnen met de bouw. Het pand krijgt in totaal een oppervlakte van 1800 vierkante meter. In het pand komen ook voorzieningen voor chauffeurs. Zo komen er flink wat toiletten en douches in het pand en een grote wachtruimte met koffievoorzieningen. De initiatiefnemers gaan een kantoor gebruiken in het pand. Daar gaan ze broeden op verdere uitbreiding.

Lees ook: Grote truckwash bij Rotterdam maakt 24/7 wassen mogelijk

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.