feuerwehr, Duitsland, Brandweer

Bestuurster raakt bekneld in wasgelegenheid

De brandweer van Rothenburg in de Duitse deelstaat Beieren kreeg een ongewone melding afgelopen woensdag. Een vrouw probeerde op het moment dat haar auto werd gewassen in een roll-over, naar haar voertuig toe te lopen. Doordat de wassing bezig was, raakte ze bekneld en moest de brandweer worden opgeroepen om haar te bevrijden. 

Doordat de 47-jarige bestuurster de regels van de wasgelegenheid niet naleefde, ging het flink mis en raakte ze bekneld. Na het starten van de wassing in de roll-over probeerde ze terug te gaan naar haar auto. Toen ze haar deur open probeerde te maken, gleed ze uit en zat ze volgens de Duitse site Retter klem tussen de open deur en het wasportaal.

Schade

De lopende roll-over drukte tegen de deur van het voertuig en klemde het slachtoffer zo vast. De vrouw had echter geluk, een medewerkster van het tankstation waarbij de wasgelegenheid zat, merkte het voorval op doordat het systeem een fout aangaf tijdens het wassen. Ze probeerde in eerste instantie zelf de machine te resetten. Toen dat niet lukte, heeft ze de brandweer ingeschakeld. Zij hebben de vrouw uiteindelijk bevrijd. Het slachtoffer werd met lichte verwondingen in het ziekenhuis opgenomen. Haar auto had voor ongeveer 2000 euro schade. De schade aan de wasinstallatie bedroeg ongeveer 300 euro.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.