Man staat ‘doodsangsten’ uit in ‘op hol geslagen wasstraat’

Een bezoekje aan de lokale wasgelegenheid ging niet volgens plan voor Nino Mattarollo toen de wasinstallatie op hol sloeg. De voorruit van de pick up van de Canadees werd ingedrukt, waarna er een barst in kwam. “Ik dacht dat ik verpletterd zou worden door de installatie en in mijn wagen bekneld zou raken. Het was echt een akelige situatie.”

Het voorval vond 6 juli plaats in een wasgelegenheid in het Canadese Mississauga. Mattarollo maakt naar eigen zeggen al “ruim tien jaar” gebruik van dezelfde installatie, maar dit keer was hij niet te spreken over de wasbeurt. “Ik dacht dat de borstel in de wasstraat omhoog zou gaan en mijn dak zou boenen, maar dat gebeurde niet. De borstel bleef juist op mij afkomen”, liet de chauffeur CTV News Toronto weten. De Canadees was bang voor de kracht waarmee de borstel op hem afkwam en besloot om zijn voertuig in zijn achteruit te zetten en de carwash te ontvluchten. Dat mislukte.

Door de kracht van de borstel werd het voertuig van Mattarollo uit de wasgelegenheid geduwd. Volgens de Canadees een geluk bij een ongeluk: “Als ik niet uit de wasgelegenheid geduwd werd, zou ik bekneld zijn geraakt in de wasstraat en gewond geraakt zijn.” De pick up truck – een Chevrolet Silverado uit 2000 – verliet de wasgelegenheid met een gebarsten voorruit, gedeukte velgen, een kapotte spiegel en beschadigde ruitenwissers.

De wasgelegenheid heeft excuses aangeboden en werkt naar eigen zeggen “aan een oplossing voor dit probleem.” De verzekeringsmaatschappij stelt dat het repareren van het bijna 20 jaar oude voertuig met 500.000 kilometer op de teller niet de moeite waard is. Iets dat Mattarollo betreurt. De Canadees krijgt naar zijn mening een “schamele” schadevergoeding van 2.000 dollar. Hij zegt voortaan alleen maar zijn voertuig handmatig te wassen.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.