Brand verwoest kantoor van Autorette

De brandweer rukte afgelopen dinsdagavond rond half acht uit om een brand bij Autorette aan de Deltaweg in Helmond te blussen. Het kostte de brandweer enige moeite om de vlammenzee onder controle te krijgen. Hoe de fik is ontstaan is nog onbekend.

Er waren drie blusvoertuigen nodig om de vuurzee bij de wasstraat te blussen. Er moesten twee hoogwerkers aan te pas komen om de omgeving af te schermen en verdere uitbraak te voorkomen. Doordat het dak voorzien was van licht ontvlambaar isolatiemateriaal moest er eerst van buitenaf geblust worden. Toen de vuurhaard eenmaal onder controle was, ging de brandweer verder met het doven van vuur in het pand.

De brand bleef niet onopgemerkt in de omgeving. Er ontstond namelijk een flinke rookontwikkeling die over de nabijgelegen N270 trok. Volgens een ooggetuige is het kantoor van de wasgelegenheid verwoest. De wasgelegenheid zelf lijkt echter niet beschadigd te zijn, stelt Omroep Brabant. Het is vooralsnog onduidelijk hoe de brand is ontstaan.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.