Deze week op de mat: TankPro Magazine nummer 1

Het eerste nummer van TankPro Magazine van dit jaar is onlangs verschenen. Deze editie staat in het teken van de opkomst en stijgende populariteit van onbemande tankstations. Zo sprak de redactie onder meer met CEO Jan Harmen Akkerman van TanQyou over zijn toekomstplannen waarin een meer prominente rol voor carwashes is weggelegd. Ook komt eigenaar Maarten van Boven van Bas Autowas uitgebreid aan het woord over zijn bedrijfsvoering. Daarnaast spraken we met directeur Richard Fieten van Fieten Olie die erin slaagde om als goedkoopste tankstationketen uit de Nationale Tanktest te komen.

In een wasgelegenheid kun je maar één keer een eerste indruk maken. Je klanten moeten zich meteen welkom voelen bij binnenkomst. Het oog wil immers ook wat. Dat beseft eigenaar Van Boven zich maar al te goed en daarom liet hij een nieuwe slip- en slijtvaste vloer plaatsen. Naast de keuze voor de coatingvloer vertelt de ondernemer ook over het gebruik van social media, zijn waterzuiveringssysteem en het belang van duurzaamheid.

Deelautoconcept

Akkerman is erg ambitieus en wil meer bieden dan enkel brandstof. De uitbater van onbemande tankstations zet graag een stapje extra en denkt vaker na over de plaatsing van wasgelegenheden bij zulke stations. Daarnaast presenteert het bedrijf een nieuwe dienst in de vorm van TanQyou Vroomm: “Met dit concept kun je deelauto’s huren. Via een app op je smartphone kun je zien op welke locatie zo’n auto beschikbaar is. Je moet met deze veranderingen meegaan en als bedrijf meer bieden dan enkel brandstof.”

De populariteit van onbemand tanken stijgt met de dag. Begrijpelijk, want tanken kan voortaan snel en voordelig. In de rij voor de kassa staan behoort tot het verleden en het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat dat noodzakelijk was. Toch was pinnen aan de pomp 20 jaar geleden nog lang niet vanzelfsprekend. Een duik in de geschiedenis leert dat Tango aan de basis stond van de opkomst van cashloos tanken.

(Ver)lichtend voorbeeld

Veiligheid heeft veel met verlichting te maken. Kapotte lampen creëren angstgevoelens, waardoor potentiële klanten niet bij jouw tankstation durven te stoppen. Het is dus zaak om voor goede lichtbronnen te kiezen, stelt expert Serge Verhoeven van SloanLED: “De eerste indruk is doorslaggevend. Is die niet goed, dan ben je de klant kwijt.”

Voor de tweede keer op rij werd Fieten Olie begin dit jaar tot goedkoopste tankstationketen bekroond door De Kampioen. Het Drentse bedrijf hield daarmee gevestigde namen als Tango, TinQ en Firezone achter zich. “Dat heeft wel een en ander losgemaakt. De telefoon stond hier afgelopen tijd roodgloeiend”, vertelt directeur Richard Fieten.

Naast deze onderwerpen valt er nog veel meer te ontdekken in dit eerste nummer van TankPro Magazine van 2019. Zo lees je bijvoorbeeld ook hoe snel klaar te maken en zeer smakelijke tosti’s van The Tosti Club gemakkelijk in het bestaande foodconcept te integreren zijn. Ook komen twee directeuren van Total Nederland aan het woord in een uitgebreid interview waarin ze hun toekomstplannen delen. De column komt dit keer van Tim Schoenmakers (BETA).  

Neem een abonnement op TankPro Magazine

Het magazine is een uitstekende aanvulling op het online nieuws dat wordt gebracht door de nieuwssites van TankPro.nl en CarwashPro.nl. Het tijdschrift biedt specials, interviews, reportages, achtergronden en analyses. Kijk voor meer informatie en abonnementen op de speciale website van het magazine. De tweede editie van 2019 verschijnt in april.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Deze week op de mat: TankPro Magazine nummer 1 | CarwashPro

Deze week op de mat: TankPro Magazine nummer 1

Het eerste nummer van TankPro Magazine van dit jaar is onlangs verschenen. Deze editie staat in het teken van de opkomst en stijgende populariteit van onbemande tankstations. Zo sprak de redactie onder meer met CEO Jan Harmen Akkerman van TanQyou over zijn toekomstplannen waarin een meer prominente rol voor carwashes is weggelegd. Ook komt eigenaar Maarten van Boven van Bas Autowas uitgebreid aan het woord over zijn bedrijfsvoering. Daarnaast spraken we met directeur Richard Fieten van Fieten Olie die erin slaagde om als goedkoopste tankstationketen uit de Nationale Tanktest te komen.

In een wasgelegenheid kun je maar één keer een eerste indruk maken. Je klanten moeten zich meteen welkom voelen bij binnenkomst. Het oog wil immers ook wat. Dat beseft eigenaar Van Boven zich maar al te goed en daarom liet hij een nieuwe slip- en slijtvaste vloer plaatsen. Naast de keuze voor de coatingvloer vertelt de ondernemer ook over het gebruik van social media, zijn waterzuiveringssysteem en het belang van duurzaamheid.

Deelautoconcept

Akkerman is erg ambitieus en wil meer bieden dan enkel brandstof. De uitbater van onbemande tankstations zet graag een stapje extra en denkt vaker na over de plaatsing van wasgelegenheden bij zulke stations. Daarnaast presenteert het bedrijf een nieuwe dienst in de vorm van TanQyou Vroomm: “Met dit concept kun je deelauto’s huren. Via een app op je smartphone kun je zien op welke locatie zo’n auto beschikbaar is. Je moet met deze veranderingen meegaan en als bedrijf meer bieden dan enkel brandstof.”

De populariteit van onbemand tanken stijgt met de dag. Begrijpelijk, want tanken kan voortaan snel en voordelig. In de rij voor de kassa staan behoort tot het verleden en het lijkt wel een eeuwigheid geleden dat dat noodzakelijk was. Toch was pinnen aan de pomp 20 jaar geleden nog lang niet vanzelfsprekend. Een duik in de geschiedenis leert dat Tango aan de basis stond van de opkomst van cashloos tanken.

(Ver)lichtend voorbeeld

Veiligheid heeft veel met verlichting te maken. Kapotte lampen creëren angstgevoelens, waardoor potentiële klanten niet bij jouw tankstation durven te stoppen. Het is dus zaak om voor goede lichtbronnen te kiezen, stelt expert Serge Verhoeven van SloanLED: “De eerste indruk is doorslaggevend. Is die niet goed, dan ben je de klant kwijt.”

Voor de tweede keer op rij werd Fieten Olie begin dit jaar tot goedkoopste tankstationketen bekroond door De Kampioen. Het Drentse bedrijf hield daarmee gevestigde namen als Tango, TinQ en Firezone achter zich. “Dat heeft wel een en ander losgemaakt. De telefoon stond hier afgelopen tijd roodgloeiend”, vertelt directeur Richard Fieten.

Naast deze onderwerpen valt er nog veel meer te ontdekken in dit eerste nummer van TankPro Magazine van 2019. Zo lees je bijvoorbeeld ook hoe snel klaar te maken en zeer smakelijke tosti’s van The Tosti Club gemakkelijk in het bestaande foodconcept te integreren zijn. Ook komen twee directeuren van Total Nederland aan het woord in een uitgebreid interview waarin ze hun toekomstplannen delen. De column komt dit keer van Tim Schoenmakers (BETA).  

Neem een abonnement op TankPro Magazine

Het magazine is een uitstekende aanvulling op het online nieuws dat wordt gebracht door de nieuwssites van TankPro.nl en CarwashPro.nl. Het tijdschrift biedt specials, interviews, reportages, achtergronden en analyses. Kijk voor meer informatie en abonnementen op de speciale website van het magazine. De tweede editie van 2019 verschijnt in april.

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.