Christ AG, jetstream

Nieuw wasportaal voor Christ wasstraten gepresenteerd

Christ heeft een nieuwe innovatie voor in de wasstraat onthuld. De Christ Jetstream – met rondom vier oscillerende hoge drukgroepen – scant auto’s in de wasstraat en begeleidt en volgt deze. Het portaal is volgens Pierre Krieger van het bedrijf onderscheidend door de oscillerende hoge druk puntstralen. “Omdat deze boog na een Foam Wall-boog of schuimboog wordt geplaatst, krijg je de perfecte combinatie. Nog voordat de borstels op de auto komen, is deze grotendeels van straatvuil ontdaan.”

“Het actieve schuim weekt het vuil los en deze nieuwe boog zorgt ervoor dat de auto echt goed schoongespoten wordt”, legt Krieger uit. Modder, straatvuil en andere hardnekkige vervuiling is volgens hem verleden tijd. De Jetstream is te leveren met een eigen kleur, logo en tekst. Volgens Krieger biedt de boog naast de reinigende werking ook andere voordelen. “Het is nu ook onder andere mogelijk om bijvoorbeeld meer reclame-uitingen op de boog te verwerken”, zegt hij trots.

In de Christ Jetstream is aan de onderkant de nieuwe Turbobar gemonteerd. “Dat is een nieuwe wiel- en dorpelwasser die met aan elke kant vijf vuilvrezen met 50 bar of hoger de onderkant en de dorpel van de auto, inclusief de velgen, heel goed schoonmaakt. Deze vuilvrezen zijn uniek ontworpen en zorgen voor een goede reiniging van de auto’s voordat de borstels de auto gaan wassen.” De Turbobar zorgt volgens Krieger voor een besparing van arbeid en mankracht en daardoor voor veel snelheid in de wasstraat.

Primeur

De eerste locatie in Nederland die het portaal krijgt, is Century in Groningen. “De 50 meter lange wasstraat krijgt de Nederlandse primeur. Sowieso is dat voor ons een prachtig project waar we veel van verwachten.” Buiten dat project zijn er nog geen bestellingen geweest. “Het mooie is dat het ook als upgrade besteld kan worden voor bestaande wasstraten.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.