Bovag

Cao Tankstations en Wasbedrijven verbindend verklaard

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft de nieuwe cao Tankstations en Wasbedrijven algemeen verbindend verklaard. Met deze verklaring geldt de cao automatisch voor alle bedrijven en hun medewerkers in de sector, dus ook als zij geen lid van Bovag zijn.

De cao loopt van 1 december 2017 tot 31 december 2019. Al eerder was de cao aangemeld bij het ministerie. Werkgevers die lid zijn van Bovag kunnen daarom al sinds januari gebruik maken van de afwijkingen van de wet in de cao.

Verspreiding

Nu de algemeen verbindend verklaring rond is, worden de cao-boekjes gedrukt en verspreid. Bovag-leden ontvangen het eerste cao-boekje gratis. De leden kunnen meer exemplaren bijbestellen via de Bovag ledenwinkel. De branchevereniging benadrukt verder nog wel dat autopoetsbedrijven niet vallen onder de cao Tank en Was, maar onder de cao Carrosserie.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.