MEWA, poetsdoek

Eén miljard poetsdoeken in de wasmachine

MEWA, poetsdoek

Eén miljard poetsdoeken zijn in 2017 door een textieldienstverlener gewassen. Voor het bedrijf, Mewa, is het een absolute mijlpaal. De doeken worden onder andere geleverd aan bedrijven in de autopoetssector en carwashindustrie. De meer dan één miljard herbruikbare poetsdoeken werden vorig jaar door MEWA gewassen, gedroogd, op kwaliteit gecontroleerd en naar de klanten teruggebracht.

Het bedrijf ging in 2017 over de beste prestatie – in 2016 behaald – heen, in dat jaar werd de miljard net niet aangetikt en werden 980 miljoen doeken hergebruikt. “We zijn erg blij met de verder stijgende vraag naar onze poetsdoekservice,” aldus Ulrich Schmidt, lid van de Raad van Bestuur van Mewa. “Het bewijst dat duurzaam ondernemen voor steeds meer bedrijven belangrijk is.”

Kringloop

Het kringloopsysteem, zoals het bedrijf het noemt, moet duurzaam zijn en bedrijven verlossen van tijdrovende handelingen als het zelf wassen van poetsdoeken. In eerste instantie kiest een bedrijf hoeveel poetsdoeken het wil ontvangen. Wanneer een doek vuil/verzadigd is, wordt deze in een afgesloten SaCon veiligheidscontainer gegooid (= een ontwikkeling van Mewa), volle containers met vuile doeken worden door de Mewa servicechauffeur opgehaald, en hij laat een volgende voorraad schone doeken bij de klant.

De vuile poetsdoeken worden door MEWA in eigen industriële wasserijen gewassen en op kwaliteit gecontroleerd, de exemplaren die te veel versleten zijn, worden vervangen door nieuwe. Klanten krijgen dus altijd dezelfde hoeveelheid doeken terug. De nieuwe poetsdoeken worden door Mewa in een eigen weverij vervaardigd. Ze zijn er in verschillende versies, waarvan de Mewatex met rode streep voor de autosector is.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.