Vier mensen onwel door ‘vreemde lucht’ bij Rotterdamse wasstraat

Vier mensen zijn donderdagmiddag onwel geworden, nadat ze een ‘vreemde lucht’ roken die afkomstig was uit het riool bij een wasstraat op de Maasvlakte in Rotterdam. Tien mensen zijn ter plaatse door ambulancepersoneel nagekeken. Het viertal is ter controle naar het ziekenhuis gebracht. De stank ontstond aan de wasstraat aan de Luzonweg tijdens het testen van een geboorde put.

Die geboorde put wordt als watervoorziening gebruikt bij calamiteiten. De stankoverlast ontstond tijdens een testsessie, meldt Veiligheidsregio Rijnmond Veilig via Twitter. De brandweer kwam ter plaatse en ventileerde vervolgens het riool, waardoor de dubieuze lucht grotendeels verdween.

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.