handboeien, politie, arrestatie

Belfeldenaar krijgt carwash-contactverbod van rechtbank

De 23-jarige Max W. mag niet meer in de buurt van wasgelegenheden in Venlo komen en moet een werkstraf van 200 uur uitvoeren. De rechtbank in Roermond legde dit vonnis op, nadat bleek dat de veroordeelde talloze keren had ingebroken bij geldautomaten van carwashes. Met name een autowasserette op in een Venloos industrieterrein moest er veelvuldig aan geloven.

Doordat W. de geldautomaten regelmatig openbrak kreeg de carwash-ondernemer uit Venlo met een hoge kostenpost te maken, meldt dagblad De Limburger. Hoewel de buit uit slechts een paar tientjes bestond, liep de door de dief gemaakte schade in de duizenden euro’s. Reden genoeg voor een carwash-contactverbod oordeelde de rechtbank. Ook een slijterij uit Belfeld en een autobedrijf uit Blerick waren niet veilig voor hem.

Drugsverslaving

Een celstraf was niet nodig oordeelde de rechtbank, omdat W. voorafgaand aan zijn berechting gezeten heeft. Ook speelde mee dat de veroordeelde verminderd toerekeningsvatbaar was door zijn persoonlijkheidsstoornissen en een drugsverslaving. De rechtbank wil dat W. snel hulp krijgt en behandeld wordt voor zijn problemen. Hij is veroordeeld tot een celstraf van 365 dagen, waarvan 227 voorwaardelijk. W. heeft een proeftijd van drie jaar.

Ontkend

Om zijn verslaving te kunnen bekostigen, ging W. vanaf oktober 2017 de criminaliteit in. Hij werd verdacht van veertien strafbare feiten, waarvan hij er dertien toegaf tijdens de zitting. Waar hij eerst alles ontkend had, gaf hij twee weken geleden aan dat hij schoon schip wilde maken.

Onderwerpen: , ,

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.