Twentse boeren houden wasactie vanwege modderige wegen in oogsttijd

‘Sorry voor de smurrie’. Inwoners van Twenterand mochten dit weekend gratis hun auto laten wassen in de autowasstraat. Met de actie bedankt landbouworganisatie LTO automobilisten voor hun begrip in oogsttijd, omdat er dan veel modder op de weg ligt. Lange rijen auto’s meldden zich bij Autowascentrum Dasselaar in Vriezenveen en Carwash Jan Binnenmars in Den Ham. 

De gewassen moeten weer van het land gehaald worden. “Ook wij ervaren nu hinder van de modder op de weg. Het is helaas onvermijdelijk dat voertuigen soms rechtstreeks vanaf het land de weg op gaan”, aldus lokale LTO Noord-bestuurders Marcel Grashof en Armando Dood. “Weggebruikers hebben er niet altijd begrip voor dat boeren met grote machines de weg op moeten. Maar soms kan dit niet anders. We profiteren allemaal van de oogst en we vragen dus om uw geduld.”

Wasbeurt en aardappelen

Als bedankje voor het begrip van de inwoners hielden de Twenterandse boeren dit weekend een autowasdag. Zaterdag stonden de mensen van Autowascentrum Dasselaar en Carwash Jan Binnenmars klaar om hun  modderige auto’s te laten wassen. Op de foto hierboven is Autowascentrum Dasselaar in Vriezeveen te zien.

“Om inwoners letterlijk van de oogst te laten meegenieten, krijgen zij bij hun autowasbeurt ook nog een klein zakje aardappelen mee”, lichten Grashof en Dood toe. “De oogst zorgt in de eerste plaats voor lekker eten op ons bord, de smurrie op de weg is een bijkomstigheid die we met z’n allen voor lief moeten nemen. Hopelijk dragen we met deze actie uit dat de oogst in ieders voordeel is.”

Bijdrage

De boeren organiseren deze actie vanuit het Ondernemersfonds Twenterand. Vanuit het ondernemersfonds is er voor de jaren 2018, 2019 en 2020 jaarlijks een bijdrage beschikbaar om in te zetten voor projecten die ten goede komen aan de agrarisch ondernemers in Twenterand.

Foto: Teun van der Velden

Auteur: Rieneke Kok

Rieneke Kok is de vaste redacteur voor CarwashPro. Ze schrijft daarnaast regelmatig voor andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.