hoofdkantoor, Karcher, Breda

Kärcher en Tokheim Service Groep gaan samenwerken op carwashgebied

Kärcher en Tokheim Service Groep (TSG) hebben een overeenkomst gesloten om strategisch partner van elkaar te worden. De samenwerking richt zich met name op het gebied van carwash in relatie tot de tankstationwereld. “Kärcher zal zich vooral richten op het ontwikkelen van producten die TSG dan vervolgens aan de man kan brengen”, aldus Markus Asch, plaatsvervangend voorzitter van de Duitse leverancier van wasinstallaties.

TSG gaat namens de Duitse wasinstallatie-producent zorgen voor de verkoop en distributie van carwash-installaties en toebehoren richting tankstations en oliemaatschappijen. “De installatie, garantie en onderhoud van carwashes worden ook door onze nieuwe partner overgenomen in Europa en Afrika”, aldus Hartmut Jenner, CEO van Kärcher.

Productengamma

De overeenkomst heeft betrekking op het hele productengamma met betrekking tot de carwash. Het gaat niet alleen om roll-overs voor auto’s, maar ook truckwashes, wasboxen en self carwash systemen. “We versteken met de samenwerking de positie van ons beide in de zowel de carwash-sector als de tankstationmarkt”, zegt hij.

Ook TSG is trots op de deal. “Kärcher staat bekend om de hoogwaardige producten op het gebied van professioneel wassen. Wij zijn heel sterk met onze dienstverlening in de brandstofmarkt. Voor iedereen is deze samenwerking een win-win situatie. Carwash-houders in de benzinestationsmarkt krijgen te maken met dalende bedrijfskosten en een hogere rentabiliteit”, aldus Baudouin de la Tour, CEO van Tokheim Service Groep.

Bedrijven

Kärcher, grote speler in de reinigingstechnologie, is een familiebedrijf met meer dan 12.000 werknemers in 65 landen en heeft meer dan 100 dochterondernemingen. In 2016 behaalde het bedrijf zijn hoogste verkoopcijfers ooit, met 2,33 miljard euro. Kärcher is exposant tijdens de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 14 november in Expo Houten.

Tokheim Service Groep (TSG) is een wereldwijde leverancier van apparatuur en services aan benzinestations en oliemaatschappijen in Europa en Afrika. Zij biedt haar cliënteel een breed pakket aan, gaande van benzinepompen, betaalterminals, mediatoebehoren, tankinhoudmeetsystemen tot de productie van volledige Adblue-oplossingen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Kärcher en Tokheim Service Groep gaan samenwerken op carwashgebied | CarwashPro
hoofdkantoor, Karcher, Breda

Kärcher en Tokheim Service Groep gaan samenwerken op carwashgebied

Kärcher en Tokheim Service Groep (TSG) hebben een overeenkomst gesloten om strategisch partner van elkaar te worden. De samenwerking richt zich met name op het gebied van carwash in relatie tot de tankstationwereld. “Kärcher zal zich vooral richten op het ontwikkelen van producten die TSG dan vervolgens aan de man kan brengen”, aldus Markus Asch, plaatsvervangend voorzitter van de Duitse leverancier van wasinstallaties.

TSG gaat namens de Duitse wasinstallatie-producent zorgen voor de verkoop en distributie van carwash-installaties en toebehoren richting tankstations en oliemaatschappijen. “De installatie, garantie en onderhoud van carwashes worden ook door onze nieuwe partner overgenomen in Europa en Afrika”, aldus Hartmut Jenner, CEO van Kärcher.

Productengamma

De overeenkomst heeft betrekking op het hele productengamma met betrekking tot de carwash. Het gaat niet alleen om roll-overs voor auto’s, maar ook truckwashes, wasboxen en self carwash systemen. “We versteken met de samenwerking de positie van ons beide in de zowel de carwash-sector als de tankstationmarkt”, zegt hij.

Ook TSG is trots op de deal. “Kärcher staat bekend om de hoogwaardige producten op het gebied van professioneel wassen. Wij zijn heel sterk met onze dienstverlening in de brandstofmarkt. Voor iedereen is deze samenwerking een win-win situatie. Carwash-houders in de benzinestationsmarkt krijgen te maken met dalende bedrijfskosten en een hogere rentabiliteit”, aldus Baudouin de la Tour, CEO van Tokheim Service Groep.

Bedrijven

Kärcher, grote speler in de reinigingstechnologie, is een familiebedrijf met meer dan 12.000 werknemers in 65 landen en heeft meer dan 100 dochterondernemingen. In 2016 behaalde het bedrijf zijn hoogste verkoopcijfers ooit, met 2,33 miljard euro. Kärcher is exposant tijdens de Tankstation Vakbeurs op dinsdag 14 november in Expo Houten.

Tokheim Service Groep (TSG) is een wereldwijde leverancier van apparatuur en services aan benzinestations en oliemaatschappijen in Europa en Afrika. Zij biedt haar cliënteel een breed pakket aan, gaande van benzinepompen, betaalterminals, mediatoebehoren, tankinhoudmeetsystemen tot de productie van volledige Adblue-oplossingen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.