Vijf rollovers

Nieuw hoofdkantoor Van Mossel Automotive Group met eigen carwash

Het nieuwe hoofdkantoor in Waalwijk heeft naast een eigen carwash ook een Van Mossel Museum Foto's: DiBO

Van Mossel Automotive Group heeft halverwege het jaar haar nieuwe hoofdkantoor in Waalwijk geopend. Vanuit dit hoofdkantoor worden wagens geleverd aan zakelijke klanten, tweedehands auto’s weer klaargemaakt voor de verkoop en eventuele schades gerepareerd. Ook zijn er vijf nieuwe rollovers geplaatst voor de eigen bedrijfsactiviteiten en -wassingen.

De vijf rollovers die naast elkaar zijn geplaatst in elk een eigen washal zijn voor eigen gebruik en vormen geen commerciële wasplaats. Het zijn allemaal rollovers van DiBO, vier zijn van het type S4 en één is een S6. De S6 is geschikt voor bedrijfswagen en -busjes en is een hogere machine – met een washoogte van 3.10 meter – en ook breder qua wassing. Normaal gesproken werkt DiBO met een wasbreedte van 2.55 meter, maar deze rollover heeft een breedte van 2.72 meter. Dit zorgt er onder andere voor dat de spiegels niet hoeven worden ingeklapt. De S6 is niet voorzien van wielborstels, zoals de S4. De wielen en velgen worden gereinigd door middel van een hogedruksysteem. Daarvoor is er een hogedrukpomp in de machine ingebouwd.

Beide installaties hebben verder dezelfde basis, ‘met weinig toeters en bellen of speciale features die hier onnodig zijn’, aldus DiBO. De chemie die wordt gebruikt komt van Kenotek. En Mesa Coatings heeft de coating op de vloer aangebracht.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Het nieuwe hoofdkantoor in Waalwijk.
De voorbereidingen voor de washallen.

Onderhoudsvriendelijk

Excellent Panel heeft de wand- en plafondpanelen geleverd voor de washallen. “In eerste instantie hadden we tegels in gedachten, maar later zijn we toch voor kunststof panelen gegaan”, zegt bouwbedrijf Van de Ven, onder andere verantwoordelijk voor de autowasfaciliteiten binnen het project. “Deze panelen zijn onderhoudsvriendelijk, je hebt er weinig omkijken naar, en het ziet er mooi uit.”

Het bouwbedrijf heeft de kunststof panelen er zelf ingezet. “En dat ging prima. We hebben goed overleg gehad hoe we dat moesten doen en hoe de achterconstructie moest zijn. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat de voorbereiding goed is en dat je de juiste afmetingen hebt. En dan is het best makkelijk om te installeren.” Ook is de montage van de panelen sneller gegaan dan wanneer er voor tegels zou zijn gekozen.

Bekijk hier het filmpje met het volledige eindresultaat.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De kunststof wand- en plafondpanelen komen van Excellent Panel en geven de washal een mooie, strakke uitstraling.
De rollovers zijn van DiBO.
Het gaat om een S4 en een S6 machine.

Van Mossel Museum

Naast het autowasgedeelte en de werkplaatsen zit in het nieuwe pand in Waalwijk een Van Mossel Museum, waar de geschiedenis van het bedrijf wordt getoond. Ook zijn er tientallen klassieke auto’s te zien van 34 merken van Van Mossel.

Het Van Mossel Museum met klassieke auto’s.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuw hoofdkantoor Van Mossel Automotive Group met eigen carwash | CarwashPro
Vijf rollovers

Nieuw hoofdkantoor Van Mossel Automotive Group met eigen carwash

Het nieuwe hoofdkantoor in Waalwijk heeft naast een eigen carwash ook een Van Mossel Museum Foto's: DiBO

Van Mossel Automotive Group heeft halverwege het jaar haar nieuwe hoofdkantoor in Waalwijk geopend. Vanuit dit hoofdkantoor worden wagens geleverd aan zakelijke klanten, tweedehands auto’s weer klaargemaakt voor de verkoop en eventuele schades gerepareerd. Ook zijn er vijf nieuwe rollovers geplaatst voor de eigen bedrijfsactiviteiten en -wassingen.

De vijf rollovers die naast elkaar zijn geplaatst in elk een eigen washal zijn voor eigen gebruik en vormen geen commerciële wasplaats. Het zijn allemaal rollovers van DiBO, vier zijn van het type S4 en één is een S6. De S6 is geschikt voor bedrijfswagen en -busjes en is een hogere machine – met een washoogte van 3.10 meter – en ook breder qua wassing. Normaal gesproken werkt DiBO met een wasbreedte van 2.55 meter, maar deze rollover heeft een breedte van 2.72 meter. Dit zorgt er onder andere voor dat de spiegels niet hoeven worden ingeklapt. De S6 is niet voorzien van wielborstels, zoals de S4. De wielen en velgen worden gereinigd door middel van een hogedruksysteem. Daarvoor is er een hogedrukpomp in de machine ingebouwd.

Beide installaties hebben verder dezelfde basis, ‘met weinig toeters en bellen of speciale features die hier onnodig zijn’, aldus DiBO. De chemie die wordt gebruikt komt van Kenotek. En Mesa Coatings heeft de coating op de vloer aangebracht.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

Het nieuwe hoofdkantoor in Waalwijk.
De voorbereidingen voor de washallen.

Onderhoudsvriendelijk

Excellent Panel heeft de wand- en plafondpanelen geleverd voor de washallen. “In eerste instantie hadden we tegels in gedachten, maar later zijn we toch voor kunststof panelen gegaan”, zegt bouwbedrijf Van de Ven, onder andere verantwoordelijk voor de autowasfaciliteiten binnen het project. “Deze panelen zijn onderhoudsvriendelijk, je hebt er weinig omkijken naar, en het ziet er mooi uit.”

Het bouwbedrijf heeft de kunststof panelen er zelf ingezet. “En dat ging prima. We hebben goed overleg gehad hoe we dat moesten doen en hoe de achterconstructie moest zijn. Eigenlijk moet je ervoor zorgen dat de voorbereiding goed is en dat je de juiste afmetingen hebt. En dan is het best makkelijk om te installeren.” Ook is de montage van de panelen sneller gegaan dan wanneer er voor tegels zou zijn gekozen.

Bekijk hier het filmpje met het volledige eindresultaat.

(Tekst gaat verder onder de foto’s)

De kunststof wand- en plafondpanelen komen van Excellent Panel en geven de washal een mooie, strakke uitstraling.
De rollovers zijn van DiBO.
Het gaat om een S4 en een S6 machine.

Van Mossel Museum

Naast het autowasgedeelte en de werkplaatsen zit in het nieuwe pand in Waalwijk een Van Mossel Museum, waar de geschiedenis van het bedrijf wordt getoond. Ook zijn er tientallen klassieke auto’s te zien van 34 merken van Van Mossel.

Het Van Mossel Museum met klassieke auto’s.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.