Caramba Nederland verbetert kwaliteit recyclewater met X-line

Caramba Nederland presenteert vanaf maart 2019 de Caramba X-line waarmee de kwaliteit van recyclewater sterk verbeterd wordt. Deze nieuwe waschemie is uitgebreid getest en inzetbaar bij alle autowasinstallaties. De X-Line bevat zes productgroepen in de vorm van voor- en velgenreinigers, shampoo, schuim, drooghulp, wax en polish.

Het inzetten van de juiste reinigingschemie is één van de belangrijke factoren voor het reinigingsresultaat in de carwash. Ook het tempo van de reiniging, materiaalbescherming, de kwaliteit van het recyclewater en het droogresultaat spelen een belangrijke rol. Daarnaast zijn de wasinstallatie, het wasproces, maar ook de chemiekosten een voorname factor voor een schone auto. Caramba Nederland is gespecialiseerd in de ontwikkeling van chemische producten voor wasgelegenheden. De X-Line is de laatste innovatie op chemiegebied.

Door de individuele componenten van de producten uit de X-Line nauwkeurig af te stemmen op de verschillende fases van het wasproces, neemt de kwaliteit van het recyclewater toe. Hierdoor kan eventueel het verbruik van vers water worden verminderd en hoeft minder chemie te worden ingezet. Dat betekent dat er een efficiencyslag gemaakt kan worden.

Uitgebreid getest

De etiketten van elke productgroep binnen de X-Line hebben een specifieke kleur gekregen, waardoor altijd duidelijk is om wat voor product het gaat. Doordat de producten uit de X-Line uitgebreid getest zijn in zowel Nederland als Duitsland is een goede werking gegarandeerd. De producten zorgen voor een meet- en zichtbare verbetering van het recyclewater.

Als reinigingsspecialist voor de carwashsector focust Caramba Nederland zich op het totale proces. Daarbij hoort het uitvoeren van analyses, testen en advisering. Naast het leveren van chemie, wordt een klantspecifieke totaaloplossing aangeboden.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.