Helft carwashes vindt wasacties in lockdownweken geoorloofd

Ongeveer de helft van de carwashondernemers is het niet eens met de stelling dat er tijdens de lockdown geen acties moeten worden gehouden. De Bovag deed onlangs de oproep om geen acties te organiseren om klanten naar de carwash te trekken. 

Gratis wassen voor zorgmedewerkers bij Carwash Factory in Roosendaal, regenkorting bij Hello Carwash in Capelle, tegoed cadeau bij het aanschaffen van een waspas bij ’t Vosje in Oosterhout of een kortingsbonnenactie bij Mos Carwash in Vlaardingen. Lang niet iedereen heeft een boodschap aan het advies van branchevereniging Bovag om zo lang de lockdown duurt geen extra klanten naar de wasstraat te trekken met wasacties.

Peiling

CarwashPro peilde de stemming over het wel of niet houden van acties in de wasstraat onder de lezers. De uitslag is verdeeld: 55 procent geeft aan nu geen acties te houden, 45 procent is het daar niet mee eens.

Volgens de ondernemers die wel acties houden, is de carwash een uitgelezen veilige plek in coronatijd. De wasbedrijven die een actie hebben lopen, communiceren via hun website of socials tegelijkertijd dat de coronaregels worden nageleefd.

Winteractie

Bovag laat weten dat de WinterWasWeken nog altijd on hold staan, ook met de aangekondigde verlenging van de lockdown en het verwachte koude weer van de komende tijd waarbij veel strooizout op de wegen wordt gebruikt. “Zodra het slot eraf gaat, kunnen we het oppakken”, laat Bovag weten. “Maar dat is nu nog niet te voorspellen.”

Lees ook: 

Auteur: Rieneke Kok

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.