Wiettelende carwash-ondernemer uit Bilzen krijgt 30 maanden celstraf

Een 46-jarige Belg met een carwash in Bilzen kreeg een gevangenisstraf van dertig maanden en een geldboete van 8.000 euro opgelegd, omdat hij een wietplantage op heeft gezet. Twee medewerkers en een 71-jarige klant werden op 12 november door de Tongerse rechtbank gestraft met celstraffen van achttien en dertig maanden.

De ondernemer gaf zijn misstap toe voor de rechter. “Het was een uitdaging, een kick. Het was de bedoeling om geld te kunnen verdienen om meer te kunnen gokken. Maar alles is fout gelopen omdat ik er niets van ken”, zo tekende een verslaggever van Het Nieuwsblad op. In 2018 werd de drugshandel ontdekt door de politie. “Hij benaderde mensen om plantages op te zetten”, stelde de procureur tijdens de behandeling van de zaak. ‘Twee van zijn werknemers waren ook betrokken bij zijn handeltje. Zij deden het vervoer, moesten regelmatig het voertuig poetsen en zochten panden om de plantages in onder te brengen.”

Na enig speurwerk belandden de inspecteurs bij een adres op de Wirixstraat in Tongeren. Op 1 oktober 2018 vielen agenten het pand binnen voor een huiszoeking. Daar troffen zij in twee kamers 386 planten aan. In twee andere ruimtes stonden 400 potten met teelaarde klaar om planten in te zetten. “Er waren ook sporen van eerdere oogsten en elektriciteit diefstal”, liet de aanklager weten.

Transport

Naast de carwash-ondernemer en twee personeelsleden moest ook een 71-jarige Bilzenaar zich verantwoorden voor het gerecht. Hij leende zijn wagen uit om de cannabis te transporteren. “Ik weet niet wat ik gedaan heb”, liet de man de rechter weten. “Ik kwam regelmatig in zijn carwash en heb hem wel eens 70.000 euro gegeven en mijn wagen uitgeleend. Dat is het enige wat ik misschien fout heb gedaan. Maar van cannabis weet ik niets af.”

De rechtbank geloofde deze lezing niet en veroordeelde de senior tot achttien maanden cel. ook moet hij een boete van 8.000 euro ophoesten.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Wiettelende carwash-ondernemer uit Bilzen krijgt 30 maanden celstraf | CarwashPro

Wiettelende carwash-ondernemer uit Bilzen krijgt 30 maanden celstraf

Een 46-jarige Belg met een carwash in Bilzen kreeg een gevangenisstraf van dertig maanden en een geldboete van 8.000 euro opgelegd, omdat hij een wietplantage op heeft gezet. Twee medewerkers en een 71-jarige klant werden op 12 november door de Tongerse rechtbank gestraft met celstraffen van achttien en dertig maanden.

De ondernemer gaf zijn misstap toe voor de rechter. “Het was een uitdaging, een kick. Het was de bedoeling om geld te kunnen verdienen om meer te kunnen gokken. Maar alles is fout gelopen omdat ik er niets van ken”, zo tekende een verslaggever van Het Nieuwsblad op. In 2018 werd de drugshandel ontdekt door de politie. “Hij benaderde mensen om plantages op te zetten”, stelde de procureur tijdens de behandeling van de zaak. ‘Twee van zijn werknemers waren ook betrokken bij zijn handeltje. Zij deden het vervoer, moesten regelmatig het voertuig poetsen en zochten panden om de plantages in onder te brengen.”

Na enig speurwerk belandden de inspecteurs bij een adres op de Wirixstraat in Tongeren. Op 1 oktober 2018 vielen agenten het pand binnen voor een huiszoeking. Daar troffen zij in twee kamers 386 planten aan. In twee andere ruimtes stonden 400 potten met teelaarde klaar om planten in te zetten. “Er waren ook sporen van eerdere oogsten en elektriciteit diefstal”, liet de aanklager weten.

Transport

Naast de carwash-ondernemer en twee personeelsleden moest ook een 71-jarige Bilzenaar zich verantwoorden voor het gerecht. Hij leende zijn wagen uit om de cannabis te transporteren. “Ik weet niet wat ik gedaan heb”, liet de man de rechter weten. “Ik kwam regelmatig in zijn carwash en heb hem wel eens 70.000 euro gegeven en mijn wagen uitgeleend. Dat is het enige wat ik misschien fout heb gedaan. Maar van cannabis weet ik niets af.”

De rechtbank geloofde deze lezing niet en veroordeelde de senior tot achttien maanden cel. ook moet hij een boete van 8.000 euro ophoesten.

Onderwerpen: ,

Auteur: Frank van de Ven

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.