Hitteplan

Zuid-Spanje breidt waterbeperkingen uit, auto wassen op straat verboden

De auto wassen op straat is in het zuiden van Spanje op veel plekken niet toegestaan Foto: Shutterstock

Vanwege de aanhoudende droogte breiden steeds meer dorpen in Zuid-Spanje hun waterbeperkingen uit. Aan de Costa del Sol mogen zwembaden niet meer gevuld worden, terwijl veel gemeenten ’s nachts hun waterdistributie sluiten. Consumenten mogen hun auto niet thuis of op straat wassen. Dit kan alleen in officiële wasstraten waar het water wordt gerecycled.

Het laatste rapport van OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) schetst een somber beeld van de toekomst. Spanje is al een van de drie OECD-landen met ernstige waterstress. En dat zal waarschijnlijk zo blijven tot 2055, voorspelt het rapport. Voor Spanje wordt het meest dramatische watertekort in de Europese Unie verwacht.

Gevolgen voor carwash

Dit zal in de toekomst ook gevolgen hebben voor het wassen van auto’s, waardoor het in een land als Spanje – maar ook in veel andere Europese landen – des te belangrijker wordt om het waterverbruik te verminderen en te recyclen.

De temperaturen in het zuiden van Spanje liggen momenteel ruim boven het gemiddelde. In de stad Sevilla werd onlangs tot 47 graden Celsius gemeten.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Zuid-Spanje breidt waterbeperkingen uit, auto wassen op straat verboden | CarwashPro
Hitteplan

Zuid-Spanje breidt waterbeperkingen uit, auto wassen op straat verboden

De auto wassen op straat is in het zuiden van Spanje op veel plekken niet toegestaan Foto: Shutterstock

Vanwege de aanhoudende droogte breiden steeds meer dorpen in Zuid-Spanje hun waterbeperkingen uit. Aan de Costa del Sol mogen zwembaden niet meer gevuld worden, terwijl veel gemeenten ’s nachts hun waterdistributie sluiten. Consumenten mogen hun auto niet thuis of op straat wassen. Dit kan alleen in officiële wasstraten waar het water wordt gerecycled.

Het laatste rapport van OECD (Organisation for Economic Co-operation and Development) schetst een somber beeld van de toekomst. Spanje is al een van de drie OECD-landen met ernstige waterstress. En dat zal waarschijnlijk zo blijven tot 2055, voorspelt het rapport. Voor Spanje wordt het meest dramatische watertekort in de Europese Unie verwacht.

Gevolgen voor carwash

Dit zal in de toekomst ook gevolgen hebben voor het wassen van auto’s, waardoor het in een land als Spanje – maar ook in veel andere Europese landen – des te belangrijker wordt om het waterverbruik te verminderen en te recyclen.

De temperaturen in het zuiden van Spanje liggen momenteel ruim boven het gemiddelde. In de stad Sevilla werd onlangs tot 47 graden Celsius gemeten.

Lees ook:

Auteur: Belinda Meijers

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.