DiBO plaatste WASHVISION self-carwash in Estland

In opdracht van DiBO plaatste de Estlandse dealer Tamway een self-carwashproject in het Estlandse Laagri. Het gaat hier om een DiBO WASHVISION met twee overdekte wasplaatsen en een DiBO gebouw. Het systeem is voorzien van gesloten heetwater vorstbeveiliging, waardoor het bestand is tegen de extreme temperaturen in Estland.

Het gebouw is volledig in RVS uitgevoerd en is voorzien van lichtdoorlatende en UV-bestendige dakpanelen uit polycarbonaat. De wasplaatsen worden gescheiden door getinte glazen scheidingswanden. Het gebouw is vandalismebestendig. De self-carwash van DiBO is uitgerust met zeven wasprogramma’s met een stopknop. Het gaat hier om velgenreiniging, shampoo, borstel, easy foam, spoelen, hot wax en glansspoelen met osmose-water. Klanten kunnen contactloos betalen via een betalingssysteem dat werkt met Near Field Communication (NFC).

Ruimtebesparend

Het WASHVISION-concept kenmerkt zich door een intelligent besturingssysteem, waarbij de bediening in de steunkolommen verwerkt zit. Ook de apparatuur voor de verschillende wasprogramma’s is in deze kolommen toegepast, wat erg ruimtebesparend is. Dat betekent dat er geen afzonderlijke technische ruimte voorzien hoeft te worden. Het concept is standaard beschikbaar met een of twee wasplaatsen. In Estland is gekozen voor WASHVISION met een gebouw, maar zonder kan ook. Het concept kan ook in een bestaande ruimte of in je eigen carwashgebouw geïnstalleerd worden. Hiervoor is slechts een scheidingswand met steunkolom nodig. Of, indien gewenst, enkel een steunkolom met daarin ingewerkt de apparatuur en bediening.

Lees ook:

Auteur: Frank van de Ven

Frank van de Ven is journalist voor vakblad CarwashPro. Daarnaast schrijft hij regelmatig voor vakblad TankPro over tankstations.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.